Over mij

Klikkeniskikken.nl

Fotografie website van Hugo Heijker.

Ik zal hier iet over mijzelf vertellen.

In het dagelijks leven ben ik druk met het kweken van tuinplanten. Dit doe ik in Klazienaveen, een plaats vlak bij Emmen in de provincie Drenthe (NL).

Mijn schaarse vrije tijd benut ik met het uitoefenen van mijn prachtige hobby, fotograferen en het afwerken/bewerken de foto's. In 2006 ben ik serieus begonnen met fotograferen bij een groep op clubs van Hetnet.nl. Daar heb ik het instellen van de camera geleerd en de begrippen sluitertijd, diafragma en Iso te hanteren.

Mijn interesses zijn all round. Ik maak net zo graag macro's/close-ups als dat ik sport of landschap fotografeer. Alles is OK, als het maar een mooie foto oplevert.

Mijn foto's bewerk ik tegenwoordig met ACDsee Ultimate software. Voorheen deed ik dat met Lightroom (LR). Ik ben ACDsee gaan proberen omdat mijn archief dermate groot werd dat dit niet meer in 1 catalogus te beheren was zonder al teveel snelheidsverlies. Op een gegeven moment merkte ik dat ik LR steeds minder ging gebruiken, en ben ik helemaal overgestapt. Voor de intensieve nabewerking gebruik ik nog steeds Photoshop CS5, hetgeen nog goed bevalt. Mijn foto's maak ik sinds 2006 met Olympus camera's, ik heb er diverse en gebruik nog steeds graag het oude four/thirds systeem.

Mochten er vragen zijn over het fotobewerken/afstellen met LR, ACDsee of Photoshop, dan zal ik die graag beantwoorden voor zover dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Via het contactformulier kunt U uw vraag insturen. Ik zal er dan zo snel mogelijk op reageren.

 

Met vriendelijke groet,

Hugo Heijker.

 

Contactformulier

 
 
 

Privacy verklaring.

 

Wanneer U gebruik maakt van het contact formulier hierboven, dan gaat U akkoord met de opslag en verwerking van Uw gegevens. Ik zal Uw gegevens niet met anderen delen, en niet langer bewaren, dan voor het contact noodzakelijk is.